OI mladih, 2018 – prva preizkušnja za plezanje

Objavljeno: 10. December 2016 - 19:47
Komentarji: 0 komentarjev

Novica, da je športno plezanje postalo olimpijski šport, na katerem se bodo najboljši plezalci pomerili leta 2020 v Tokiu, je marsikoga razveselila, vendar pa to ne bo prva olimpijska preizkušnja za plezalce.

Mednarodni olimpijski komite je naznanil, da se bo športno plezanje skupaj s karatejem in plesom dodalo že Olimpijskim igram mladih, ki bodo leta 2018 v Buenos Airesu v Argentini. Prve olimpijske medalje v plezanju bodo torej dobili mladi!

Tudi na OI mladih bodo, tako kot je napovedano za Tokio, združili vse tri discipline, torej se bodo plezalci merili v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju. 

Razlog, da sta se MOK in organizator iger odločila prav za omenjene tri športe, je predvsem v tem, da želijo spodbujati vključevanje mladih v šport, pri čemer se zavedajo, da so tem privlačni tudi športi, ki imajo urbani pridih.

Od prve olimpijske preizkušnje za plezalce nas torej loči zgolj leto in pol – in prepričani smo, da lahko na OI mladih Slovenija doseže lepe rezultate, ki so lahko hkrati dobra napoved za Tokio.

Uršula Novak

Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.