Požar povsem uničil Kocbekov dom na Korošici

Objavljeno: 21. Oktober 2017 - 22:58
Komentarji: 0 komentarjev

Včeraj zvečer, v petek 20. oktobra je okoli 19. ure zagorelo v zimski sobi Kocbekovega doma na Korošici, a zaradi težko dostopnega terena in pogojev za gasilce, je bilo skoraj da nemogoče rešiti kočo priljubljene gorniške destinacije na višini 1808 metrov pod Ojstrico. Kljub trudu gasilcev in gorske reševalne službe žal niso uspeli pogasiti požara.

Poljakinja pomotoma namesto vode pristavila na štedilnik petrolej

Po zadnjih podatkih naj bi izbruhnil požar, ker je 41-letna Poljakinja, sicer živeča v Zadru, želela prekuhati vodo na plinskem štedilniku. A kot je povedala oskrbnica koče, je namesto vode pomotoma natočila petrolej, ki pa naj bi bil v ustrezno označeni plastenki oziroma embalaži. Poljakinjo in njena dva mladoletna sinova so odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

O dogodku je bila obveščena tudi Policija, ki si je kraj požara že ogledala. Po prvih podatkih in ocenah znaša povzročena škoda okoli 300.000 €. Preiskava sicer še poteka, a kot kaže in po informacijah Policijske uprave Celje teče v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. V kolikor se izkaže oziroma dokaže, da je za požar kriva Poljakinja ji grozi do 5 let zapora.

Požar na Korošici
Ogenj povsem uničil Kocbekov dom na Korošici (foto: Maruša Štorgel)

Na Korošici je pred leti že gorelo

Ogenj je planinski dom na Korošici, katerega nastanek sega v leto 1876, v preteklosti enkrat že povsem uničil, in sicer leta 1881, vendar so leto kasneje kočo ponovno obnovili.

Foto: PGD Kamnik

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.