7 filmov, ki si jih boste lahko ogledali na filmskem festivalu E.O.F.T.

Objavljeno: 24. Oktober 2017 - 12:30
Komentarji: 0 komentarjev

Med 22. in 25. novembrom 2017 bo na ogled 7 filmov o športih na prostem in avanturističnih dogodivščinah. Vse pustolovske duše, zaljubljene v navpičnico, naravo in svobodo si rezervirajte čas v tem obdobju in izkoristite edinstveno priložnost za ogled filmov na European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.).

Mi pa smo za vas pripravili pregled vseh sedmih filmov v skupni dolžini 120 minut, ki so jih organizatorji skrbno izbrali po naboru velikih še ne videnih filmov iz celega sveta. Letošnji program E.O.F.T. je sestavljen iz najbolj navdihujočih, zanimivih in pretresljivih filmov, ki jih povezujejo motivi divjih krajev, človeške vzdržljivosti ter velikih tveganj.

Vstopnice so na voljo na spletni povezavi >>

Ice Call

Na smučeh: Smučar prostega sloga Sam Favret sledi klicu ledu in nam pokaže Mer de Glace v povsem novi luči. Največji francoski ledenik je zanj v bistvu velik snežni park z naravnimi smučarskimi žlebi, skakalnicami in predori. Spremljamo ga pri vožnji skozi svet ledu in snega, na hitrih spustih v globino ledenika in ponovnih vzponih ter številnih ≫freestyle≪ trikih, ki jih izvaja na poti.

Francija 2016 // PVS Company // Režiserji: Antoine Frioux, Alexis Blaise, Maxime Moulin // Nastopa: Sam Favret // 5 minut

E.O.F.T. Ice Call

Dug Out

Odprava: Drevak je najstarejša vrsta čolnov, ki so jih odkrili arheologi. Avtohtona ljudstva Južne Amerike drevake že tisočletja uporabljajo za plutje po džungli. S takšnim čolnom, izdolbenim iz drevesnega debla, se Benjamin Sadd in James Trundle odpravita raziskovat mistično Amazonijo. Že prvi korak na poti do uresničitve njunih sanj zahteva težko delo – posekati ogromno drevo. S pomočjo moža iz ljudstva Waorani po imenu Bay Nenquiqwi njun drevak postopoma dobi obliko. Sredi vreščečih opic in visečih lian se Britanca podata na pot po skrivnostni džungli, kjer na nepričakovan način odkrijeta sebe.

VB 2017 // The Trail to Everywhere // Režiser: Benjamin Sadd // Nastopata: Benjamin Sadd, James Trundle // 20 minut

E.O.F.T. Dug Out

Into Twin Galaxies

Odprava: Ben Stookesberry, Sarah McNair-Landry in Erik Boomer se odpravijo na sever. S snežnimi zmaji želijo prečkati velikanske grenlandske ledene plošče, nato pa se s kajakom prvič spustiti po ledeniškem potoku. Toda teren na Grenlandiji je zahteven. V prvem delu potovanja se mora Sarah spopasti s hudim trkom v led, nato se Boomer namenoma izpostavi tveganju na ogromnem slapu in celo Ben, pragmatični strokovnjak odprave, mora na koncu priznati, da je lahko za spust s kajakom tudi uradno preveč mrzlo.

Avstrija 2017 // Red Bull Media House // režiser: Jochen Schmoll // Nastopajo: Ben Stookesberry, Sarah McNair-Landry, Erik Boomer // 35 minut

E.O.F.T. Into Twin Galaxies

Choices

Portret: Steph Davis je izbrala plezanje. Študentka prava je pri zgodnjih dvajsetih pustila šolo, sledila svoji športni strasti in osvojila številne plezalne dosežke, od ameriškega narodnega parka Yosemite vse do Patagonije. Nekaj časa je živela kar v avtu, nato se je ustalila v Moabu v Utahu in odkrila svojo drugo strast: BASE skoke. Čeprav je utrpela veliko izgub, vključno s smrtjo svojega moža Maria Richarda v nesreči z letalno obleko, ni nikoli obžalovala izbire nekonvencionalnega načina življenja. Življenja, polnega izjemnih odločitev, ki dokazujejo, da se izbira, ki se sprva zdi napačna, lahko na koncu izkaže za pravilno.

Nemčija 2017 // HelliVentures Filmproduktion // režiserka: Teresa Hoerl // Nastopata: Steph Davis, Ian Mitchard // 15 minut

E.O.F.T. Choices

La Congenialita – The Attitude of Gratitude

Portret: Simone Moro in Tamara Lunger sta nenavaden par. Simone je alpinist, ki raje izbere težjo pot in ima skoraj 30 let izkušenj z zimskim plezanjem. Tamara, ki je na poti k dolgi in uspešni karieri v turnem smučanju, pa šteje le 30 let. Kljub starostni razliki imata skupen cilj in jasno določeni vlogi: on je izkušeni mentor, ona pa zagnana učenka. Ko se podata na goro Kangčendzenga, da bi osvojila najvišji prehod med 8000 m visokimi vrhovi, pa se njuni vlogi začneta spreminjati.

Nemčija 2017 // HelliVentures Filmproduktion // režiser: Christian Schmidt // Nastopata: Simone Moro, Tamara Lunger // 20 minut

FOLLOW THE FRASER

Gorsko kolesarstvo: Kyle Norbraten, James Doerfling in Tom van Steenbergen želijo ponovno odkriti svojo kanadsko domovino. V iskanju še neodkritih poti sledijo reki Fraser navzgor, od regije Sunshine Coast do gorovja Sibola v Britanski Kolumbiji. Trije gorski kolesarji nameravajo pri urejanju stez in vožnji uporabiti vse svoje znanje, a za to bodo potrebovali pravi teren. Do sedaj še nihče ni preizkusil, kako dober teren za kolesarjenje ponuja to gorovje, lahko bi se izkazalo za pravo zlato jamo.

Kanada 2017 // Absolute Cinema v koprodukciji z Red Bull Media House // Režiserji: David Peacock, Andre Nutini, Liam Mullany // nastopajo: Kyle Norbraten, James Doerfling, Tom van Steenbergen // 10 minut

E.O.F.T. Follow the Fraser

USHBA

Na smučeh: 4710 metrov visoka gora Ushba je dolgo močno privlačila švicarskega ≫freeriderja≪ Samuela Anthamattna. Julija 2017 je v družbi Lea Slemmetta, zmagovalca Freeride World Toura 2017, in južnotirolskega ≫freeriderja≪ Markusa Edra odpotoval v Gruzijo, da bi se prvič s smučmi spustil z najbolj prepoznavnega vrha Kavkaza ter ugotovil, ali kavkaški sneg izpolnjuje svoje obljube.

Švica 2017 // Timeline Missions // režiser: Guido Perrini // nastopajo: SamuelAnthamatten, Leo Slemett, Markus Eder // 6 minut

E.O.F.T. Ushba

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.