13-letna Japonka do balvanskega vzpona z oceno 8C!

Objavljeno: 21. Maj 2019 - 12:57
Komentarji: 1 komentar
Fotografija: Mishka Tamakko Instagram

Mishka Ishi postala najmlajša plezalka na svetu s preplezanim balvanom težavnostne stopnje 8C.

Novica z začetka meseca maja prihaja iz daljne Japonske. Komaj 13-letna Mishka Ishi je v balvanskem področju Horai opravila tretji vzpon v problemu Byaku-dou (8C). 25 gibov dolgo linijo, ki poteka v sterehi, je kot prvi preplezal eden najboljših japonskih balvanskih plezalcev v skali Dai Koyamada.

Japonka je tako postala najmlajša plezalka s preplezanim problemom, ocenjenim z 8C in šele tretja plezalka na svetu, ki je uspela premagati balvansko linijo te težavnostne stopnje. Kot prvi je to uspelo leta 2016 Američanki Ashimi Shiraishi, ki je pri 14 letih preplezala problem Horizon na Japonskem, kot drugi pa nemški plezalki Kaddi Lehmann v problemu Kryptos v Švici junija 2018.

Seveda lahko pri balvanskih ocenah, zaradi malega števila ponovitev, vedno sprožimo debato o primernosti ocen, vendar lahko z gotovostjo trdimo, da gre v vseh primerih za izjemne vzpone.

Naslovna fotografija: Mishka Tamakko Instagarm

Kategorija: 
Oznake: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1 komentar

Slika za %user
maria leydi 5. November 2019 - 10:58 · Prijavi se za objavo komentarjev.
POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 URAH Pozdravljeni gospod / gospa Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke finančna kriza, ki izzove banke, resne ponudbe za posojila, poštena certifikat in hitro od 2000 do 80 000 EUR za obdobje od odplačilo od 2 do 25 let se naša stopnja razlikuje za 2%. Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila Moj e-poštni naslov: leydimaria37@gmail.com  

Pred komentiranjem se morate prijaviti