Zlati cepin Azije - 2016

Objavljeno: 14. November 2016 - 23:44
Komentarji: 0 komentarjev

Letošnjega 4. novembra 2016 je južnokorejski Seul gostil azijsko različico podelitve alpinističnih nagrad zlati cepin - Piolets D'Or Asia.

Žirija je letos v okviru že enajste podelitve nagrad nagradila naslednje alpiniste oziroma njihove vzpone:

- korejski alpinisti Kim Chang Ho, Choi Seok Moon in Pak Jeong Yong so bili nagrajeni za prvenstveno drzno linijo v južni steni težkega sedemtisočaka Gangapurne (7455m) v bližini Anapurne,

- japonski alpinisti Koji Ito, Yusuke Sato in Kimihiro Miyagi za težko prvenstveno smer na sicer precej nižji Mount Tsurugi (3000m),  

- nagrado za izrednega alpinista je dobil alpinist Tsang Chi Sing John, najboljši alpinist Hong Konga za vzpon na Manaslu in vzpona na Everest (iz severa in juga).

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.