Žitnik in Žagar preplezala Zeleni vir

Objavljeno: 9. Januar 2017 - 16:56
Komentarji: 0 komentarjev

Sašo Žitnik in Aleš Žagar (PK Ribnica) sta v rezervatu Zeleni vir v Gorskem kotarju na Hrvaškem (blizu mesta Skrad) preplezala slap Zeleni vir (5, 150, R).

Zeleni vir se naredi zelo redko, saj ima slapišče močan curek. Letošnje pomanjkanje vode ter zelo nizke temperature pa so po dolgem času spet ponudile možnost vzpona. Slap je bil preplezan le dvakrat, še v devetdesetih letih sta prvi vzpon naredila Žarko Kaličanin in Boris Čujić, prvo ponovitev pa sta zabeležila Branko Rađenović in Damir Behlić leta 2012.  

Po njunem odhodu že v popoldanskem času je bil slap že v očitno slabšem stanju zaradi naraščanja temperature.

Žitnik in Žagar se strinjata z oceno predhodnikov, ki ob slabši možnosti varovanja dobi še R(unout).

Fotografija: Aleš Žagar.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.