V satelitih Mont Blanca

Objavljeno: 16. Julij 2018 - 20:54
Komentarji: 0 komentarjev

Janez Svoljšak in Klemen Gerbec (oba AO Kranj) sta plezala v okolici Mont Blanca.

Najprej sta se odpravila v Grand Capucina plezat smer Guliverjeva potovanja (7a+, 6b obv, 300m). Za vstop sta si izbrala sta si izbrala 100 metrov smeri L’elixir d’Astaroth. Prost vzpon je splaval po zadnjem težkem mokrem raztežaju, sicer pa sta, razen nihajk, plezala prosto.

Naslednji dan sta si izbrala smeri v Trident du Taculu. Plezala sta smer  Bonne Ethique (7a, 200m), ki se začne z začinjenim bolder vstopom ter nadaljuje s težko in lepo počjo. Sledil je "dolg raztežaj, kjer je dlan prevelika za v poč, najin arsenal metuljev pa premajhen, da bi uspela izplezati tehnično. Sledi kakih dvajset ”zategn – popust”, nato greva dol, na kulinarično obarvano popoldne."

Zadnji dan sta splezala kombinacijo Bonatti-Tabou (6a+/6b, 250m) v stolpu Chandelle. 

Vir in fotografije: AO Kranj

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.