V Mlačci še dve novi drajtul smeri

Objavljeno: 7. Februar 2017 - 10:20
Komentarji: 0 komentarjev

Lani februarja je v Mlačci nastalo novo plezališče za drajtuling in kombinirano plezanje. Osem smeri, ki so delo Vilija Gučka (eno smer je opremila Nadja Korinšek) se nahaja v luknji, nekaj deset metrov od lednega poligona in ponuja zahtevnost plezanja od D6 do M9.

Smeri so varno (športno) opremljene. Skala ponekod ni najboljša, za drajtuling ravno prava. Stena je visoka cca 15 metrov. Smeri, ki prečita, pa sta dolgi 25m in še kakšen meter več. Za ugoden potek vrvi v teh smereh potrebujemo kar nekaj daljših kompletov. Na sidriščih so obročki za prevezovanje. V štirih smereh z oceno M je ob narejenih svečah plezanje še posebej zanimivo.

Letošnjega januarja je Vili obstoječim smerem dodal še dve, to sta: Drajtulerka (D6) in Mini mix (M6+, vstop po ledu). 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.