Tomaž Rotar na Everestu

Objavljeno: 18. Avgust 2017 - 14:12
Komentarji: 0 komentarjev

Precej tiho je mimo slovenske plezalne javnosti šel majski pristop Tomaža Rotarja na Everest. Rotar se je aprila pridružil mednarodni ekipi pod okriljem Adventure Peaks, ki je nato najvišji vrh sveta naskakovala iz severa.

16. maja mu je uspelo priplezati na 8848 metrov visoki vrh. S tem dejanjem je poskrbel, da je po letu 2009 na vrhu sveta ponovno stal Slovenec - že 19. po vrsti.

Slovenci na Everestu

1979 Nejc Zaplotnik, Stane Belak in Andrej Štremfelj

1989 Viktor Grošelj

1990 Janez Jeglič, Marija in Andrej Štremfelj

1997 Aco Pepevnik

1997 Pavle Kozjek

2000 Davo Karničar, Franc Oderlap, Matej Flis, Grega Lačen in Tadej Golob

2005 Viki Mlinar in Marko Lihteneker

2007 Roman Benet

2009 Tomaž Jakofčič

2017 Tomaž Rotar

Vir in fotografije: Tomaž Rotar blog.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.