Steck z drznim ciljem v Himalaji

Objavljeno: 10. April 2017 - 20:56
Komentarji: 0 komentarjev

Letošnja spomladanska himalajska sezona je tako glede imen, kot tudi ciljev zelo vzpodbudba.

Ker je zanimivih informacij precej, jih ne bomo združili v eni novici temveč raje razpršili v več objav. Začeli bomo z Švicarjem Uelijem Steckom, ki je v zadnjih letih poskrbel za kar nekaj odmevnih novic iz Himalaje, ki so bile povezane z njegovimi vzponi (Everest, Anapurna) ali pa zgolj z načrti ("pretep" v baznem taboru Everesta).

"Švicarska mašina" ima letos ponovno v načrtu Everest. Nanj naj bi se v družbi Tenji Šerpe povzpel po Hornbeinovem ozebniku, plezalca naj bi se nato spustila na Južno sedlo ter nadaljevala z vzponom še na Lotse. Njun ambiciozni projekt je torej prečenje Everesta in Lotseja v alpskem slogu in to brez dodatnega kisika.

O napredku bomo seveda vestno poročali.  

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.