Štacjon - nova navrtana smer v MDV

Objavljeno: 6. Julij 2016 - 23:07
Komentarji: 0 komentarjev

Zakonca Suzana in Viktor Relja sta v začetku julija v južni steni Malega Draškega vrha preplezala še eno novo smer, ki sta jo opremila s svedrovci. Po smeri Napotek, ki je nastala maja letos je tam še smer Štacjon.

Smer Štacjon, je dolga 110 metrov, težave pa segajo do 6-. Smer premore odlično skalo na težjih mestih, drugje je potrebno nekoliko previdnosti.

Dostop: od Rudnega polja po poti, ki vodi proti Triglavu do Jezerc, tu desno proti Srenjskemu prevalu, pod prevalom, ko zagledamo steno, levo do vstopa, sveder. Čas dostopa cca.1,15 h.

Sestop: desno po markirani poti do Srenjskega prevala in navzdol k vstopu, 15 min. Dalje kot dostop.

Vir: Suzana in Viktor Relja.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.