Spominski zimski vzpon na Lupoglav

Objavljeno: 14. Februar 2017 - 16:50
Komentarji: 0 komentarjev

14. februarja leta 1970 so bosanski alpinisti Zijah Jajatović, Ilija Dilber in Milorad Stjepanović opravili prvi zimski vzpon na Lupoglav (2108 m) v Prenju.

Pri sestopu pa se je zgodila nesreča, plezalci so padli v prepad in se vsi trije smrtno ponesrečili.

Prijatelji so že naslednje leto organizirali spominski pohod, ki je kmalu postal tradicionalni in je do danes zrasel v enega največjih tovrstnih pohodov v regiji.

Tudi letos so v februarju v idiličnem ambientu tega goskega masiva v severnem delu vzhodne Hercegovine v organizaciji Planinske zveze BIH organizirali že 46. spominski vzpon na Lupoglav. Udeležilo se ga je več sto udeležencev iz kar 48 gorniških društev in klubov.

Vir in fotografije: Planinarski savez BIH.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.