Spomini na lanski vzpon na Cerro Kishtwar - VIDEO

Objavljeno: 14. Oktober 2016 - 16:01
Komentarji: 0 komentarjev

Lanskega oktobra je mednarodna odprava, v kateri sta bila tudi Marko Prezelj in Urban Novak, preplezala prvenstveno smer v vzhodni steni Cerro Kishtwar.

Prvenstven vzpon po smeri Light before wisdom (ED+/1200 m, Wi6; 5.11; A2; M6) na 6173 metrov visoko goro v pogorju Jammu Kashmir v Indiji je trajal od 4. do 8. oktobra 2015. V ekipi sta bila poleg Prezlja in Novaka še ameriški alpinist Hayden Kennedy ter Francoz Manu Pellissier. Z vzponom so začeli 5. oktobra. Plezali so izmenično in dosegli vrh 8. oktobra. Z gore so sestopili direktno v bazni tabor.

Kot je plezalni in tudi širši javnosti slovenski verjetno dobro znano, so možje za opisani vzpon bili prejemniki zlatega cepina 2016, najvišjega priznanja za alpinistične dosežke na svetu v letu 2015 (Prezelj kot edini alpinist na svetu, ki je priznanje prejel že štirikrat).

V spodnjem videu si lahko osvežimo spomin na ta izjemen vzpon.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.