Smer za alpinistične uživače

Objavljeno: 10. Julij 2016 - 17:37
Komentarji: 0 komentarjev

Kljub temu, da je sedaj čas za severne stene, sta se Tone Črv in Rado Lapanja podala v južno steno Šije v Pečeh nad Baško grapo. Vremenska napoved je obetala dopoldne oblačno vreme, pa tudi temperature so bile prav ugodne, obiskana smer se pa tudi uspešno skriva soncu tja do desete ure.

Prvenstvena smer: Smer za alpinistične uživače (IV-/ II-III,380m), južna stena Šije, Peči nad Baško grapo.

Smer za alpinistične uživače je označena z zeleno barvo.

Smer poteka po izraziti grapi, krasi jo odlična skala zglajena od plazov in hudournih ujm. Plezaš preko skokov visokih od dveh do desetih metrov in se tako, kot po nekakšnih stopnicah, počasi dviguješ proti vrhu. Spotoma premaguješ težave,ki dosegajo spodnjo štirico in se giblješ v lepem ambientu. Izstop te popelje mimo slikovitega naravnega okna in dalje po vrhnjem pobočju - bolje rečeno gorskemu vrtu - polnih rož,ki so ta čas v najlepšem stanju.

Vir in fotografije: AO Cerkno.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.