Slap Savica

Objavljeno: 31. Januar 2017 - 08:57
Komentarji: 0 komentarjev

Borut Gogala in Klemen Kocjanc (oba AO Bohinj) sta, kot se za lokalce spodobi, zaznala ugodne razmere za vzpon po verjetno najbolj znanem slovenskem slapu - Savici.

Savica ne sodi med težje ledne "zverine" pri nas, težave v dobrih šestedesetih metrih dosegajo oceno med 3 in 4. Glavno težavo tukaj predstavlja vodnatost slapu, ki v povezavi z prisojno lego in milimi zimami le redko dovoli, da bi se slap odel v dovolj ledu.

Borut in Klemn sta vedela, da bi letošnje sušno obdobje in mesec dni trajajoče nizke temperature lahko po slabih desetih letih ponovno omogočile vzpon. In imela sta prav. Zaradi nizkega vodostaja tolmuna pod slapom sta dostopila čisto pod slap in ga preplezala.Vedela sta tudi, da se ga je potrebno lotiti zgodaj zjutraj, ker je kasneje v sončnem vremenu (in višjih temperaturah) velika nevarnost padajočega ledu iz sten nad Savico.

Fotografije: Gregor Skoberne.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.