Skok opravil prvi vzpon v Skakavcu (6+, 98m) pri Sarajevu - VIDEO

Objavljeno: 23. Januar 2017 - 08:19
Komentarji: 0 komentarjev

Slap Skakavac se nahaja le nekaj kilometrov severno iz Sarajeva in s svojimi skoraj sto metri velja za najvišji slap v Bosni in Hercegovini ter sodi med pet najvišjih na Balkanu.

Že več let je bila želja plezalcev iz BIH, da bi ujeli dobre razmere (slap zamrzne le redko) in ga preplezali. V zadnjih desetih letih je bilo kar nekaj neuspešnih poskusov, tudi že v letošnjem januarju.

Sedaj pa je prišla novica, da sta se pred dnevi lokalnemu plezalcu Edinu Zuhriću iz Sarajeva pridružila Ines Božič Skok in Janez Skok in da so uspeli preplezati skoraj stometrsko ledeno tvorbo.

Vzpon, ki naj bi bil zelo težak in delikaten jim je uspel 19. januarja, plezalci predlagajajo oceno 6+.

Fotografije so iz 13. januarja 2017, ko sta poskusila preplezati slap Edin in Admir Tomba Andelić.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.