Rekordno hiter vzpon ženske naveze v El Capu

Objavljeno: 10. Junij 2016 - 20:06
Komentarji: 0 komentarjev

Američanki Libby Sauter in Alix Morris sta konec oktobra prejšnjega leta kot prva ženska naveza v enem dnevu preplezali slovito smer Salathé, ki se nahaja v El Capitanu. Za 35 raztežajno smer sta porabili 18 ur in 35 minut, kar je za slabih devet ur boljši dosežek od predhodnega najhitrejšega časa, ki sta ga imeli Sue McDevitt in Nancy Fagan.

Naj dodamo, da je Sauterjeva tudi nosilka hitrostnega rekorda ženske naveze čez smer Nose v isti steni. Skupaj z Mayan Smith-Gobat sta čez to smer odbrzeli v 4 urah in 43 minutah

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.