Prostovoljec in Jež (VII, A2), Teme – nova smer

Objavljeno: 5. November 2016 - 07:38
Komentarji: 0 komentarjev

Andrej Jež (AK Črna) in Matija Volontar (AO Jesenice) sta 4. novembra v Temenu preplezala prvenstveno smer. Linijo sta poizkušala preplezati že mesec dni prej, pa sta se uštela v težavnosti. Takrat jima je 200 metrov pred vrhom zmanjkalo opreme in sta v mraku izstopila po Medvoški.

Tokrat sta bila pripravljena na vse ter smer preplezala do vrha. Linija je res izjemna z naravnimi prehodi. Skala je po večini odlična, nekje dobra, so pa tudi odseki s podrtijo. V skali sta pustila kar 15 klinov, od tega 6 v najtežjem raztežaju. Smer je v prvi veliki zajedi skupna z varianto Medvoške (cca. 40m; nekaj raztežajev višje se smer spet dotakne Medvoške in ji sledi pol raztežaja, nato pa zavije levo, Medvoška pa desno) in ko varianta zavije, sta Andrej in Matija nadaljevala naravnost navzgor.

V najtežjem raztežaju sta pustila tudi zagozden zatič, s pomočjo katerega se da brez problema potegniti čez najtežji del. Ocena A2 za najtežje mesto govori v to smer, da je nekaj klinov v skali samo za okras. Priporoča se polprofilce. 

Vris in skico najdete na tej strani.

Nujna oprema: Set manjših zatičev, set frendov(do 3BD), klini.

Vir in fotografije: AO Jesenice.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.