Primorci v južni steni Grossglocknerja

Objavljeno: 24. December 2016 - 17:36
Komentarji: 0 komentarjev

Aprila smo pisali, da sta avstrijska alpinista Vittorio Messini in Matthias Wurzer, doma iz bližnjega Kalsa, v južni steni Grossglocknerja (3798m) preplezala novo smer Südwandwächter (M5, WI4+, 600m).

12. decembra so se vanjo podali primorski plezalci Rok Kurinčič (Soški AO), Tine Andrejašič in Boštjan Mikuž (AO Ajdovščina) ter jo uspeli v sedmih in pol urah preplezati. Smer je bila precej kopna, skala ne najboljša, občutki na vrhu pa zelo dobri.

Več o vzponu si lahko preberete tukaj >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.