Palme in valovi (VII, 400m) - nova smer v skupini Špičje

Objavljeno: 2. Julij 2018 - 21:02
Komentarji: 0 komentarjev

Vrh Labrje je neizrazit vrh, mizaste oblike v dolgem grebenu Špičja, ki ga na severovzhodu loči od Velikega Špičja najnižja grebenska škrbina z globoko grapo. Na jugozahodni strani mu je sosed Plaski Vogel s katerim mejita na položnejšem severozahodnem prelomnem razu. Zavarovane poti nima, je pa primeren cilj za izkušene ljubitelje brezpotij in plezalce (vir primorskestene.com). 

To sta vedela Bor Levičnik in Matija Volontar, ki sta se tja podala z namenom preplezati novo smer. V severni steni jima je uspelo preplezati prvenstveno smer Palme in valovi (VII, 400m).

Več o njunem podvigu najdete tukaj >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.