Obraz Ponce - prvenstvena Jegličeve in Kara

Objavljeno: 9. Julij 2018 - 19:58
Komentarji: 0 komentarjev

Marija Jeglič in Silvo Karo sta v severozahodni steni Velike Martuljške Ponce preplezala novo smer.

Jegličeva, trenutno verjetno naša najboljša alpinistka z izredno motivacijo in predanostjo plezanju ter Karo, legenda slovenskega alpinizma, sta včeraj združila moči in preplezala prvenstveno smer Obraz Ponce (VII+/V, 420m).

Mogočen SZ steber Velike Martuljške Ponce je imel Silvo Karo že nekaj časa na »lagerju«, saj močno izstopa v Martuljški skupini. Tura ima po njegovo vse: dolg dostop, zahtevno steno, tudi pri sestopu - plezanje navzdol na sedlo med Malo in Veliko Ponco zahteva zbranost in tudi sestop v dolino je enako dolg kot dostop.

Plezala sta izmenično (cug-cug) dobrih pet ur, in bila vseskozi v strahu, da ju ne ujame nevihta. Ta ju je počakala do Treh macesnov in spremljala do avta.

Vir in fotografije: Silvo Karo.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.