Nova smer v Nad Šitom glavi?

Objavljeno: 16. Marec 2018 - 17:42
Komentarji: 0 komentarjev

V soboto, 10. aprila, sta Hrvata Domagoj Bojko (AO Velebit) in Rene Lisac (AO Željezničar) nad Vršičem v steni Nad Šitom glave preplezala zanimivo linijo. Morda gre za novo smer.

180 metrska linija začne v izraziti grapi, dvesto metrov levo od Uroševe in ima oceno II/WI4+, 90/60-90°. Po informacijah lokalnih plezalcev se ta snežno-ledna linija pozimi zelo redko naredi in informacij o morebitnih predhodnih vzponih ni.

Če gre za prvenstveno smer, avtorja predlagata ime Željezničarska Hoolja po nadimku prijatelja Krešimira Milasa, ki se je leta 2014 ponesrečil v Kirgiziji.

Bojko in Lisac dodajata, da je smer pravi bonbonček, saj so razmere imenitne in morda bodo še zdržale. Priporočata se za vse informacije.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.