Nova smer na senčni strani kaninskega grebena

Objavljeno: 10. Januar 2017 - 16:34
Komentarji: 0 komentarjev

Fcou: IV/II-III (50 do 70°), 300 m, 4 h 

Jure Leban in Tomo Orbanič, 31. 12. 2016

Smer poteka v desnem delu SZ stene; sledi lednemu traku v mejah skalnega rebra desno od velike grape.
Na stojišču pod previsom, vrh prvega raztežaja je ostal zatič.

Opis: Raztežaj do previsa, nato po polički desno in navzgor (skala IV, krušljivo! - v boljših razmerah možen obvoz tega mesta po ploščah na levi). Raztežaj ob razu do velikega snežišča, čezenj proti levi - priključitev Smeri mimo okna (do tu pribl. 170m). Levo skozi ozek žleb (lepo) in naravnost navzgor do vrha Prestreljenika.

Skica: Tomo Orbanič

Vir: primorskestene.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.