Nova navrtana smer v MDV

Objavljeno: 27. Junij 2016 - 22:08
Komentarji: 0 komentarjev

Zakonca Suzana in Viktor Relja sta konec letošnjega maja v južni steni Malega Draškega vrha preplezala novo smer, ki sta jo opremila s svedrovci.

Nova smer, ki sta jo poimenovala Napotek, je dolga 120 metrov, težave pa segajo do 6-. Smer premore odlično skalo na težjih mestih, drugje je potrebno nekoliko previdnosti.

Dostop: od Rudnega polja po poti, ki vodi proti Triglavu do Jezerc, tu desno proti Srenjskemu prevalu, pod prevalom, ko zagledamo steno, levo do vstopa, sveder. Čas dostopa cca.1,15 h.

Sestop: desno po markirani poti do Srenjskega prevala in navzdol k vstopu, 15 min. Dalje kot dostop.

Smer je bila že deležna že obiska, zadnja med plezalci sta njene oprimke potipala Marjan in Saša.

Vir: Suzana in Viktor Relja.

Naslovna fotografija: aokranj.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.