Nov slap v Loški steni

Objavljeno: 31. December 2016 - 16:37
Komentarji: 0 komentarjev

Loška stena, Plešivec (2184 m), severna stena

 

Miklavževo darilo: II, WI3, skok 90°, 150 m, 1 h 

Peter Bajec – Poli, Primož Bregar – Dalenjc in Tadej Golob – Tedi, 11. 12. 2016 

Slap poteka po grapi pod Plešivcem. V zimi z veliko snega je verjetno pod snegom in popolnoma nezanimiv za plezalce.

Opis: Poseben opis ni potreben, slap se napravi po ozki grapi, ki se višje nekoliko položi in razširi, nato pa zopet postavi pokonci in pripelje skoraj do vstopa v smer Lepotička. Plezanje je lahko, vmes je en navpičen skok, ostalo pa lažje.

Dostop: Iz Koritnice po stezi pod Plešivec. Ko steza zavije iz gozda še malo navzgor do balvana s travnato posteljo. Od tu pod vstop v slap na desni strani. Okrog 1,5 h.

Sestop: Z vrha slapu uloviš stezo, ki pelje z Brežičev v Koritnico (debelo uro).

Vir in fotografija: primorskestene.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.