Nastja Davidova: Dolomiti s prijatelji iz Hrvaške

Objavljeno: 26. Junij 2017 - 18:29
Komentarji: 0 komentarjev

V preteklem tednu so bile temperature in klima kot naročena za obisk Dolomitov. Ekipo smo sestavljali Sunčica Hrašćanec, Dalibor Plaščar,Siniša Škalec in jaz.

Najprej smo se odpeljali v dolino Val Rienza, ki leži pod mogočnimi stenami Treh Cin. Splezali smo dve ne pretežki smeri za ogrevanje in se odločili da gremo naslednič kar v Cine. Z Daliborom sva si izbrala Veliko Cino po smeri Hasse Brandler (7a+, 550 m), ki sva jo splezala NP oz. flash. Siniša in Sunčica pa sta se trudila v Zahodni Cini po razu Kortinških veveric.

Po dnevu počitka in razvajanja ob dobri in bogato obloženi mizi smo se odpravili ponovno plezat v stene Lastoni di Formin. S Sunčico sva plezali Supertegolinio (7a, 350 m), fanta pa sta uživala v Via Zoe in pohvalila izbor.  

Za zadnji dan smo se odpeljali čez Passo Sella in plezali v Miesules dla Biesces, Brusin (VII, 190 m), ki ponuja plezanje s sprotnim nameščanjem varovanja in spominja na predostenje Križevnika. Dalibor in Siniša pa sta preplezala Omego (VIII+/IX-, 200m).

Nastja Davidova

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.