Na avstrijskem Koroškem zapirajo področja za (ledno) plezanje - PETICIJA PROTI

Objavljeno: 28. Februar 2017 - 17:24
Komentarji: 0 komentarjev

Že lani smo na naši strani pisali o problematični situaciji za plezalce na avstrijskem Koroškem potem, ko so prepovedali plezanje v delu dolin Seebachtal in Maltatal

Predvsem dolina Malta je pozimi zelo priljubljeno središče za tudi za slovenske navdušence nad plezanjem zaledenelih slapov.

Očitno močan lovski lobij je že uspel doseči prepoved v delih zgoraj omenjenih dolin, plezalci in nasploh navdušenci športov v naravi (turni smučarji itd.) pa se bojijo, kaj sledi. O prepovedi namreč odloča le ena oseba, ki je, nenaključno, lovec.

V ta namen je Avstrijska planinska zveza pripravila peticijo proti prepovedim, avstrijski plezalni kolegi pa pozivajo tudi Slovence, da se jim pridružijo v boju za ohranitev dostopa do lednih slapov in narave nasploh.

Peticijo lahko podpišete tukaj >>>

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.