Moderni časi v Marmoladi za Viteza in Škaleca

Objavljeno: 24. September 2016 - 16:49
Komentarji: 0 komentarjev

Zadnje čase zelo dejavna in uspešna hrvaška naveza v postavi Siniša Škalec in Ivan Vitez je med poletjem obiskala italijanske Dolomite.

Glavni plezalni cilj jima je predstavljala znana dolomitska lepotica. Pri tem ne mislimo zgolj na steno Marmolade, ki ji mnogi pripisujejo primat med dolomitskimi stenami, ampak predvsem na smer Moderni časi oziroma Tempi moderni (VII+/VIII obl. VII+, cca. 850 m), ki je ena najbolj znanih med modernimi klasikami tudi v evropskem merilu. 

Mlada Hrvata sta, kakopak, smer uspešno preplezala prosto v enem dnevu.

Vir in fotografija: pk-vertikal.hr.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.