Lindič plezal v Grandes Jorasses

Objavljeno: 28. Februar 2017 - 10:15
Komentarji: 0 komentarjev

Luka Lindič je v navezi z Ines Papert v severni steni Grandes Jorasses opravil odličen vzpon. Preplezala sta kombinacijo smeri No siesta in Bonatti-Voucher.

V steni sta naletela na precej suho steno in na nizke temperature, dodatno ju je hladil še močen veter. Luka je turo opisal kot eno svojih najhladnejših v Alpah dosedaj.

V pričakovanju obsežnejšega poročila o vzponu dodajamo še zanimivost povezano z obema smerema v plezani kombinaciji. Prvi solo vzpon v No siesti je leta 1987 opravil Tomo Česen, še en slovenski alpinist, žal leta 1995 pokojni Slavko Svetičič pa je opravil prvi solo vzpon v Bonatti-Voucher leta 1990.

Vir in fotografiaj: Luka Lindič facebook profil.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.