Lindič in Papertova preplezala Ulino smer (IX/VII-VIII) v Triglavu

Objavljeno: 7. Avgust 2017 - 17:46
Komentarji: 0 komentarjev

Luka Lindič je v navezi z nemško alpinistko Ines Papert 4. in 5. avgusta preplezal Ulino smer v Triglavu.

1000 metrska linija v Osrednjem stebru severne stene z oceno IX/VII-VIII velja za eno najatraktivnejših in najtežjih alpinističnih smeri v naših gorah. Prva sta jo avgusta 2011 preplezala Tomaž Jakofčič in Tina Di Batista

Luka in Ines sta se v steno podala v obdobju vročinskega vala, ki je v minulih dneh zajel tudi višje hribe in njihove stene. Vročina jima niti v severni steni ni prizanašala zato sta se prvi dan ustavila že na Skalaškem turncu, kjer sta bivakirala. Noč sta preživela v manjši skrbi glede vremena, saj so se na nebu pojavljale strele, ki pa na srečo Triglava niso dosegle. Naslednji dan so se že zjutraj po nebu začeli voziti oblaki in napovedi, ki so napovedovale dež že ob dveh popoldan niso bile dobra popotnica dneva. Kljub vsemu sta se odločila da nadaljujeta. Ves čas sta plezala prosto na pogled oz. flash izmenjaje v vodstvu. Pomemben podatek njunega vzpona je, da sta zaradi temnih oblakov izstopila po Srpu in tako obšla en raztežaj z oceno VIII. Luka se je še predobro spominjal rahlo dramatičnega plezanja v zadnjih metrih Korenine, da bi želel ponovit plezanje v nevihti. Ulina smer je po Lukatovem mnenju zagotovo najbolj konstantna linija, ki jo je plezal v naših hribih in si zasluži več obiska. Vse čestitke Tomažu Jakofčiču in Tini Di Batista za prvenstven vzpon.

Vir in fotografije: Luka Lindič.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.