Levičnik in Svoljšak na fraj čez smer Za prjatlce v Rušici

Objavljeno: 1. Junij 2018 - 11:15
Komentarji: 0 komentarjev

Južna stena Rušice je v pomladanskem in zgodnjem poletnem času ena najbolj vabljivih sten pri nas.

Odlična (topla) skala je pred dnevi tja privabila tud Bora Levičnika (AO Ljubljana Matica) in Janeza Svoljšaka (AO Kranj), ki sta prosto preplezala smer Za prjatlce (VIII+/ VII-, 250 m).

Gre za linijo, ki poteka med Kuštrasto in Mimo strehe ter ima razen nekaj metrov vseskozi zelo dobro skalo. Smer, ki bo letos septembra polnoletna je dobro opremljena s svedrovci in klini. Prva sta jo septembra 2000 preplezala matičarja Nejc Bevk in Domen Komac.

Vir in fotografije: AO Ljubljana - Matica.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.