Lačen in Gradišnik v Križevniku

Objavljeno: 21. Junij 2016 - 09:14
Komentarji: 0 komentarjev

Grega Lačen (AK Črna) in Andrej Gradišnik (AK Ravne) sta plezala v Križevniku nad Robanovim kotom. Stena Križevnika oziroma njegovo predostenje sta najbolj zaželjena plezalna cilja v predsezoni, ko so velike alpske stene še "nedostopne".

Preplezala sta smer Sivi vrag (VIII/VI-VII, 400 m) nad Robanovim kotom, ki ga je leta 1988 prvi preplezal Franček Knez (Knez se je podpisal tudi pod prvo prosto ponovitev leta 1989 in to pozimi!). Smer je v slabih tridesetih letih doživela le nekaj prostih ponovitev.

Vir in fotografija: AK Ravne

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.