Kastelic opravil prvi pristop na Jang Tsang Go (6300m) v Tibetu - VIDEO

Objavljeno: 23. Oktober 2016 - 12:12
Komentarji: 0 komentarjev

Domen Kastelic (AAO) je že nekaj let zapored jeseni poskrbel za zelo zanimive novice povezane z vzponi v Himalaji (prvenstvena smer v Kang Načuga leta 2013 in Chukyima Go leta 2014) ali Patagoniji (prvi vzpon v vzhodni steni Cerro San Lorenza). 

Tudi letos lahko beremo o njegovem novem podvigu. Domen se je letošnjo jesen odpravil v Tibet, kjer sta mu družbo delala Šveda Marcus Palm in Olov Isaksson in skupaj so opravili verjetno prvi pristop na 6300 metrov visoki Jang Tsang Go.

Najn so se povzpeli v alpskem stilu po dvodnevnem plezanju (en bivak malo pod vrhom gore) in sicer po smeri v severo-severovzhodni steni in po severovzhodnem grebenu. Sestopili so preko severne strani te kitajske gore.

Več o njegovi uspešno plezalno dogodivščino v Tibetu lahko preberete tukaj in ogledate spodaj v videu. Podrobnejše poročilo s podatki o težavah pa bo Domen verjetno kmalu pripravil za Planinsko zvezo Slovenije.

Vir: altamania.com.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.