Južnokorejec ponovno napada južno steno Lotseja

Objavljeno: 21. April 2017 - 19:51
Komentarji: 0 komentarjev

Kot smo že pisali nekaj dni nazaj, bo letošnja spomladanska himalajska sezona tako glede imen, kot tudi ciljev zelo zanimiva.

Predstavili smo že cilje Švicarja Uelija Stecka, nadaljujemo pa z Južnokorejcem Sung-Taek Hongom, ki ima aboniran obisk južne stene Lotseja že zadnjih nekaj let.

Z razliko od preteklih jesenskih poskusov (štirikrat), se letos v steno vrača že spomladi. Tokrat se mu bo pri vzponu pridružil izkušeni Španec Jorge Egocheaga, ki ima v žepu že vzpone na vseh štirinajst osemtisočakov. Več o njunih načrtih, liniji in drugem lahko preberete tukaj.

Sung-Taek Hong je do sedaj steno "napadal" po novi kombinaciji smeri - vstop po naši, Jugoslovanski smeri iz leta 1981, potem plezanje po Francoski smeri in na koncu poskus na vrh po smeri, ki si jo je leta 1989 zamislil Poljak Kukuczka, preden se je pri poskusu vzpona smrtno ponesrečil. Kako je bilo v steni leta 2014 pa si lahko pogledate v spodnjem videu.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.