Jorg Verhoeven prosto v El Capitanu - VIDEO

Objavljeno: 1. Avgust 2017 - 17:23
Komentarji: 0 komentarjev

Lansko leto je Jorg Verhoeven opravil drugi prosti vzpon v smeri, ki jo je kot prvi leta 2004 preplezal Tommy Caldwel.  Smer še danes velja za eno najtežjih prosto preplezanih več raztežajnih smeri v dolini.

V petih dneh mu je ob podpori svoje žene Katahrine Saurwein uspelo preplezati 25 raztežajev dolgo smer Dihedral Wall (8b+). V smeri je kar 10 raztežajev težjih od 8a. 

Prvi vzpon čez smer, seveda s pomočjo tehnične opreme, je bil opravljen že leta 1962. 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.