Ibržnik - nova smer v Peci

Objavljeno: 25. Oktober 2017 - 16:20
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografije: Grega Lačen

Grega Lačen in Georg Fieger preplezala novo smer v Kordeževi rami v ostenju Pece.

Smer Ibržnik poteka v levem delu stene, kjer je le ta nekoliko krajša. Višina smeri je 180 m, preplezala pa sta jo v štirih raztežajih in jih ocenila 1R. VIII, 2R. VIII+/IX-, 3R. VII-, 4R. VIII+/IX-. Vsa sidrišča so opremljena s svedrovci za spust, v štirih raztežajih pa je zavrtanih še šest svedrovcev. Poleg tega sta v smeri pustila vse kline, ki jih je kar veliko. Ponavljavci boste potrebovali en set frendov (BD 00-2), set zatičev, 14 kompletov in 4 zanke za podaljševanje.

Grega sporoča, da lahko tisti, ki ne veste kaj pomeni Ibržnik, prisluhnete pesmi koroškega kantavtorja Milana Kamnika. Tudi soplezalec Georg je mnenja, da če bi bila omenjena pesem prevedena v nemščino, bi jo tudi avstrijski Korošci z lahkoto uporabili za izraz svoje "odmaknjenosti" od Dunaja.

Fotografije: Grega Lačen in Georg Fieger

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.