Honnold in Caldwell z novim rekordom - sedaj 2:01:50!

Objavljeno: 5. Junij 2018 - 17:13
Komentarji: 0 komentarjev

Pred dnevi smo se razpisali o rekordnem vzponu Alexa Honnolda in Tommya Caldwella v nosu El Capitana oziroma v smeri The Nose.

Honnold in Caldwell sta 30. maja preplezala skoraj 1000 metrsko steno v času 2 uri, 10 minut in 15 sekund.

Že takrat je Honnold omenil možnost, da bi lahko šlo še hitreje. In res! Včeraj (4. junij) sta Nos preplezala v 2 urah, 1 minuti in 50 sekundah. Glede na rapidne premike časovnice proti dvema urama, se lahko kmalu obetamo rekorda pod to magično mejo.

Naj še enkrat dodamo, da se smer v povprečju pleza od 3 do 5 dni, redki najboljši jo zmorejo v enem dnevu!

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.