Družinski izlet - nova smer nad Vršičem

Objavljeno: 5. Februar 2016 - 22:17
Komentarji: 0 komentarjev

Slabe razmere v Kalibraciji poskrbele za novo smer v soseščini.

Sončnega in hladnega ponedeljka, 18.1, sta se Miha Močnik in Neli Penič odpravila na družinski izlet na Vršič. V plezalnem načrtu je bila smer Kalibracija, pa razmere niso bile kaj prida in sta rekla, da bosta poskusila s plezanjem po sosednjem kaminu, dokler bo pač šlo. In je šlo do konca. Smer ni nikjer zabeležena, sta pa v tretjem raztežaju našla staro gurtno, drugih sledi predhodnikov ni bilo. 

Plezala sta Miha Močnik in Neli Penič; Mala Mojstrovka, smer Družinski izlet III/3, M, 200m, 6h.

Dostop: je enak kot pri smeri Kalibracija; kot za smer Biljard in še nekaj minut dalje po stezi mimo večjega kamina do markantnega kota – kamina. Smer vstopi na mestu, kjer se melišče najvišje zajeda v kamin; 1h.

Opis: Smer prva dva raztežaja in pol sledi izrazitemu kaminu, ko iz njega izstopiš, se gladki zajedi umakneš na levo čez plošče v žleb. Po žlebu nekaj metrov navzgor, kjer si na desni urediš sidrišče (en klin). Po desni grapi 1 raztežaj navzgor. Še 30m lažjega sveta proti desni do grebena, kjer urediš sidrišče na ruševju.

Sestop: Z vrha 20m spusta do drevesa, z drevesa spust do tretjega sidrišča (klin), nato, še 2 spusta po kaminu.

Vir in fotografije: Neli Penič/AO Železničar.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.