Domžalčani na Alpamayu

Objavljeno: 25. September 2016 - 20:46
Komentarji: 0 komentarjev

V hribih nad Huarazom so se konec junija in prvo polovico julija potepali štirje člani alpinističnega odseka planinskega društva Domžale - Aleš Ipavec (vodja), Niko Muhič, Jaka Hrast in Janez Kosirnik.

Po plezanju v domačih logih ter podvigih po nekaterih evropskih gorah, se je četverica članov domžalskega alpinističnega odseka odpravila v Južno Ameriko s ciljem splezati na 5.947 metrov visoki Alpamayo v gorski verigi Cordillera Blanca.

Trajanje odprave: 22. junij do 18. julij 2016.

Pristopi na vrh:
26. junij: Ischinka (5530 m)
28. junij: Urus Este (5490 m)
 2. julij:   Pisco (5947 m)
11. julij:  Alpamayo (5947 m) - Francoska direktna smer  

Poročilo odprave si lahko preberete tukaj >>>

Vir in fotografija: domzalec.si; gore-ljudje.net.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.