Cuder plezal v 1000 metrski severni steni Zugspitze

Objavljeno: 12. December 2016 - 13:59
Komentarji: 0 komentarjev

Tine Cuder (AO Trbovlje, sponzorji Alpstation Tarvisio, TNF SHOP Bovec, Alpina) in Stefan Lieb sta v soboto plezala v severni steni Zugspitze, ki je z 2963m najvišji vrh Nemčije. Splezala sta smer Himmel und Hölle (Wi5, M5+; 1000m). 

Po dve in pol urnem dostopu sta ob 8 uri zjutraj vstopila v steno in bila ob 15.30 uri na vrhu. Stena je bila precej kopna vseeno pa je omogočala večinoma plezanje po snegu. Sta pa imela tudi odseke mešanega terena ter en cel raztežaj lednega plezanja.

Nazaj v dolino sta se peljala z žičnico.

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.