Brata Auer opravila zahtevno zimsko prečenje v Ötztalskih Alpah

Objavljeno: 29. Marec 2017 - 11:06
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Matthias Auer

Hansjörg in Matthias Auer sta od 14. do 17. marca opravila zahtevno zimsko prečenje grebena Kaunergrat.

Projekt zimskega prečenja grebena, ki ga sestavlja nekaj najbolj divjih vrhov v Ötztalskih Alpah, je bil v njunih glavah zadnji dve leti. V gorah, ki se dvigujejo praktično iz njunih dvorišč, sta od severa proti jugu povezala najpomembnejših devet vrhov v verigi; Kleiner Dristkogel (2934 m), Großer Dristkogel (3058 m), Gsallkopf (3277 m), Rofele Wand (3353 m), Sonnenkogel (3153 m), Verpeilspitze (3423 m), Schwabenkopf (3378 m), Watzespitze (3532 m) in Rostizkogel (3394 m).

Prečenje grebena Kaunergrat je zahtevalo plezanje do težavnosti V- v skali. V 38 urah efektivnega plezanja sta morala premagati veliko izpostavljenih in strmih odsekov. Nekateri deli so bili prekriti s slabim ledom, manjkalo pa ni niti napornega gaženja v globokem snegu. Kot je še zapisal Hansjörg ocena težavnosti niti približno ne izraža tega, kar sta doživela med samim vzponom in je še en dokaz, da ocene in številke v alpinizmu ne pomenijo veliko.

Več fotografij na povezavi Hansjörg Auer - Kaunergrat winter traverse>>>

Vir: Hansjörg Auer

Naslovna fotografija: Matthias Auer

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.