Ajdovski gorski reševalci s prvenstveno v Maroku

Objavljeno: 7. Julij 2018 - 08:27
Komentarji: 0 komentarjev

Robert Kovač, Benjamin Marjanovič, Vasja Lozar, David Semič, Stojan Kodele, Martin Ušaj, Tomaž Žen ter Matej Kobal so predstavljali odpravo članov GRS Tolmin (skupine Ajdovščina), ki se je odpravila na plezanje v Maroko.

Tam so v severovzhodni steni gore Tagoujimt n'Tsaiannt so preplezali novo smer. Stena je vertikalno previsna, monolitna in vioka nekaj čez 300 metrov visoka.

Poimenovali so jo Wajdouska tarat (do 7c). Wajdouska, ker naša skupina gorskih reševalcev prihaja iz Ajdovščine, tarat pa po berberski besedi, ki pomeni koza. Majhnih črnih koz se je namreč po okoliških pobočjih kar trlo. 

Poročilo si lahko preberete tukaj >>>

Fotografije: gore.ljudje.net.

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.