Adam Ondra že vstopil v smer The Dawn Wall

Objavljeno: 19. Oktober 2016 - 09:29
Komentarji: 0 komentarjev
Fotografija: Dustin Moore/Black Diamond

Pred dnevi smo poročali o ciljih Adama Ondre, da opravi prvo ponovitev verjetno najtežje prosto preplezane več raztežajne smeri na svetu The Dawn Wall v El Capitanu, ki sta jo januarja 2015 preplezala Tommy Caldwell in Kevin Jorgeson.

Po deževni nedelji je Ondra v ponedeljek že vstopil v smer in preplezal prvih 7 raztežajev. Torkov cilj je bil, da se prebije še 5 dolžin višje in napelje vrvi do ključnih raztežajev v smeri. Ena najpomembnejših informacij je izjava češkega plezalca, da so ocene raztežajev, ki jih je poskusil in preplezal do zdaj realne in niso precenjene.

Adam Ondra med nočnim študiranjem 10. raztežaja.

Fotografija: Adam Ondra med nočnim študiranjem 10.raztežaja v smeri The Dawn Wall.

Vir: Black Diamond

Fotografije: Dustin Moore

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.