1.ZP Direktne v Srebrnjaku

Objavljeno: 15. Februar 2018 - 17:25
Komentarji: 0 komentarjev

Novica je sicer še iz prejšnjega mesece, ker pa si zaradi obilnega sneženja v začetku februarja lahko kmalu obetamo dobre snežne razmere, lahko spodaj opisana smer še za koga postane zaminiva.

28. januarja 2018 so Marko Gruden, Jure Leban in Sandro Krajnik, člani Soškega AO, v Srebrnjaku preplezali Direktno smer (450m). Verjetno gre šele za prvo zimsko ponovitev smeri, ki sta jo prva leta 1964 preplezala Janez Krušic in Pavle Dimitrov in ocenila z V/III.

Ponavljalci so na strani svojega alpinističnega odseka plezanje v steni komentirali tako: "Smer postreže v spodnjem delu s krajšim sklanim skokom, višje nadaljuje po strmi, široki zajedi-grapi, po kateri so preplezali tri polne raztežaje. Nad sredino smeri, tam kjer gre Direktna smer rahlo desno so nadaljevali po logični razčlembi levo in hitro dosegli smer Grapa ob levem rebru, po kateri so dosegli rob stene. Razmere med plezanje so bile čez večino smeri dobre."

 

 

Kategorija: 
Deli z ostalimi: 

Komentiranje in spletni bonton

Spoštovani uporabniki spletnega portala Friko.si, skupaj lahko naredimo naš in vaš Friko.si bolj prijazen. Ekipa Friko je vesela vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam in razvoju portala.

Na naši spletni strani ne želimo omogočati anonimnih sovražnih govorov in žalitev, zato smo za komentiranje uvedli obvezno registracijo, ki jo lahko opravite tukaj. Pred oddajo komentarjev se morate najprej prijaviti.

Vabimo vas, da si tudi preberete pravila komentiranja.

Če ste naleteli na vsebino, ki se vam zdi nezakonita, jo lahko prijavite na Spletno oko. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.